Πορτοκάλια
Το πορτοκάλι είναι ένα από τα πιο γνωστά εσπεριδοειδή. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για το άρωμα, το χρώμα, τη γεύση, αλλά και τα οφέλη του για την υγεία μας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και αποτελεί μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το πορτοκάλι χρησιμοποιείται ιδιαίτερα συχνά στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, αλλά και τη διακόσμηση. Μεγάλες ποσότητες καλλιεργούνται στο νομό Άρτας, στην Αργολίδα και στη Λακωνία.