Κομπόστες
Οι κομπόστες είναι ένας εναλλακτικός τρόπος απόλαυσης των φρούτων. Αποτελούν ένα δροσερό φρουτένιο επιδόρπιο, ακόμη και γι’ αυτούς που δεν αγαπούν τα φρούτα. Αν τις συνδυάσεις μάλιστα με συγκεκριμένες τροφές όπως το γιαούρτι φτιάχνεις ένα ιδιαίτερα θρεπτικό γεύμα. Στην Ελλάδα ιδιαίτερα διαδεδομένη είναι η κομπόστα ροδάκινο και η κομπόστα βερίκοκο. Σύμφωνα με έρευνες, η θρεπτική αξία του φρούτου διατηρείται μέχρι 2 χρόνια. Επομένως η κομπόστα είναι η ιδανική λύση γι’ αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν γεύση και θρεπτικά συστατικά.